Капитанът на българския национален тим Димитър Бербатов, заяви при заминаването на отбора за Черна гора, че след трансфера му в Манчестър Юнайтед новата цел пред него е класиране на световното първенство в ЮАР през 2010 година.

„След като постигнах мечтата си на клубно ниво да играя в най-големия клуб на света, сега ми остава и следващата цел с националния отбор все по-нагоре и все по-напред. Целта ние да се класираме на световно първенство и смятам, че трябва да се постараем да я изпълним”, коментира Бербатов.

Новият играч на Манчестър Юнайтед на шега каза, че си е „изговорил говорилото сии за година напред” и няма какво повече да каже след бурните събития около трансфера му в началото на седмицата.

„Вече съм спокоен, всичко завърши добре и мислите ми са насочени единствено към предстоящия утре мач. Вчера гледахме съперника на видео. Мисля, че той има слаби страни, които ние ще се опитаме да използваме. Още веднъж трябва да кажа, че Мартин Петров много ще ни липсва, но мисля, че можем да се справим и без него.

Появата на Димитър Бербатов на аерогара София предизвика доста голяма еуфория сред редовите пътници. Той раздаде доста автографи, като също се наложи и да позира за снимки за спомен. Сред чакащите автобуса на българските национали бе и дете написало на плакат – „Успех!”