„На малките хора гледайте отгоре”, така коментира Бербатов писанията по английските медии, че ще напуска Манчестър Юнайтед. „Това са глупости. Някои хора не ме харесват и си пишат глупости за мен. Но ако пък взема да им обръщам внимание на всичките...”, добави капитанът на националният ни отбор.

Бербатов коментира и ситуацията в националния отбор: „В началото както винаги има шеги, закачки и майтапи. Но трябва и да се готвим. Имаме да вършим сериозна работа. Трябва да сме оптимисти. Всеки иска победа. Докрая ще си повтаряме това. Да не изпадаме в клишета, но мисля, че ще бъде труден мач, да се надяваме, че ще победим!”

„До края на подготовката ни за мача с Ейре ще сме измислили с треньора, каква ще бъде точната ми позиция на терена. Имаш-нямаш сили излизаш на терена и се хвърляш докрай. Но да не забравяме, че не сме само 11 футболисти, а 18. И всеки трябва да е готов да помогне”, каза още острието на Манчестър Юнайтед.

„Станимир Стоилов изповядва красив и нападателен футбол и се надявам да постигнем победата с красива игра. Но все пак най-важен е успехът. Повечето от ирландците играят във Висшата лига и ги познаваме. Но все пак ще ги гледаме на видео, ще видим и треньорът какви задачи ще ни постави. Иначе не съм разговарял с Роби Кийн. Приятелството си е приятелство, но на терена се забравя всичко. Като дойде ще се видим, ще си стиснем ръцете, но след това за мен терена има само един отбор – България”, завърши капитанът на „трикольорите”.