„Не съм спал цяла нощ след този мач, премислях всичко. Може би не ми е писано да спечеля трофей,” заяви разочаровано Димитър Бербатов след нещастното отпадане на неговия Тотнъм от турнира за Купата на УЕФА от Севиля снощи.”Оптимист съм за бъдещето на този отбор и за моето бъдеще,” добави въпреки поражението българският национал.

„Първо се чух с Мартин Петров, после звъннах и на Стоичков, пожелах му успех в новото му начинание. Не можем да върнем нещата назад. Надявам се да се реагира бързо и адекватно с привличането на добър специалист, за да можем, колкото и малка да е надеждата за Европейското, да се опитаме да я осъществим. Не ми влиза на мен в работата да избирам аз,” каза капитанът на българския национален отбор по футбол относно оставката на Христо Стоичков.

Нападателят оцени като „привилегия” възможността да работи с Камата, а според него трябва да се даде шанс на български треньор да води националния. „Който и да сложат на треньорския пост, трябва да се знае, че има много тежка работа за вършене и тя трябва да се свърши.” Бербо призна, че неуспехът срещу Албания се е отразил и на неговата форма.