Капитанът на българския национален отбор по футбол Димитър Бербатов определи мача с Албания, като двубой, от който той и неговите съотборници трябва да се срамуват. Момчетата на Димитър Пенев направиха 1:1 като гости на Албания и пропиляха, макар и нищожните си шансове за класиране на Евро 2008.

„Ами какво да кажа? Знам ли и аз какво да отговоря. Първото полувреме беше изцяло за албанците, през второто имаше известен превес за нашия отбор, стигнахме до гол, който се оказа че е достатъчен за една точка, но в последствие можехме и да я загубим, ако Гошо не беше хванал дузпата. В общи линии, мач, от който трябва да се срамуваме.”

„Сега всички сме изнервени, криви, всеки може да каже нещо, което да се изопачи. Щом ние сме в националния отбор, значи така са решили треньорите, но трябва да си направим изводите. Абонирани играчи? Накрая треньорът решава. Ако има хора, които подценяват националния тим и мислиш да отбиваш номера, мястото ти не е тук”, категоричен бе нападателят на Тотнъм.

„Димитър Пенев не е виновен. Той си върши работата, на терена вече всичко се решава от нас. Ако има някой да се вини, това са футболистите. Днес не се получи в повечето моменти. Колкото до въпроса дали треньорът да е българин или чужденец, това се решава от Боби Михайлов. Когато не върви отборът, вината се търси винаги от по-добрите играчи. Важното е да се направят изводите”, добави Димитър Бербатов.

На въпрос, свързан с предстоящия мач на България с Румъния, капитанът каза: „Обидиха ли ви тези неща, които румънците казаха? Аз смятам, че с повече от вас сме на едно и също мнение за това как трябва да го изиграем и нас ни боли, и нас ни обиждат, и нека им покажем на терена. Нека да стъпим на земята и нека бъдем реалисти. Малка страна сме, нека бъдем единни. Мачът с Румъния ще бъде за честта”, добави Бербатов.

„Не мога да изпитам радост точно в този момент от това, че съм минал Стоичков. Ако бяхме победили, може би щеше да има някакво удовлетворение”, допълни Бербо относно факта, че надмина Христо Стоичков по брой на попаденията с националната фланелка.

„Точно ние, точно в този мач, показахме, че не заслужаваме да играем на Европейско. На моменти албанците ни превъзхождаха. Може би ни липсва някаква тактическа дисциплина”, завърши капитанът.