Димитър Бербатов и клубният му тим Манчестър Юнайтед играха финал в Шампионската лига, само десет дни преди един съдбовен мач за България. Димитър Бербатов и Манчестър Юнайтед загубиха трофея, но от това ги заболя само феновете на „червените дяволи”. На финала в Рим имаше един отбор, който играеше, а другият гледаше отблизо. Честито на Барселона, обаче не очаквайте от неутралния привърженик да помни дълго случилото се на терена. Димитър Бербатов не успя да направи двубоя по-запомнящ се, отколкото беше.

За сметка на това Митко може да направи едно поколение да остане в сърцата на всички българи – независимо на кой отбор за фенове. Това поколение футболисти е на ръба, и има само две възможности – да се класира на Световното първенство през 2010 от изключително трудна група, или да си остане тънещо в посредствеността. Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Митко Иванков, Мартин, Валери са всичко друго, но не и посредствени играчи, и му е дошло времето, ама наистина крайно време, да го докажат на всички.

Няма нищо лошо в това, поне веднъж да забравим, че никой не може да бъде пророк в собствената си страна. Няма да ни заболи да подкрепим Митко Бербатов, честна дума. Дори и да е бил най-слабият за Манчестър Юнайтед, какво значение има това за България. Ако извади душата си на Националния стадион следващата събота, спокойно може да играе и в Съндърланд, а не в шампиона на Англия. Факт е, че не винаги Берба показва 100% и за националния, но нека да застанем зад него, а след това може да си го плюем колкото си искаме, ако не се получат нещата…