Треньорът на лидера в А група Черноморец Красимир Балъков даде обширна пресконференция в резиденция Бояна ден преди гостуването на Миньор Перник. Освен за предстоящия мач, наставникът говори и за работата му в Бургас като цяло и слуховете, че може да поеме националния отбор или Щутгарт.


Ето какво заяви Красимир Балъков:

„Този мач ще бъде потвърждение за показаното от отбора досега. Отиваме в Перник с настройка, каквато и досега – играем мач за мач. Целта ни е победата и въпреки добрата форма на Миньор, можем да си тръгнем като победители.

Може би няма да можем да разчитаме за мача на Коце Дяков, освен това и на трайно контузените Нилтон Кардосо, Матиас Мориц и Стоймирович. Отиваме за трите точки.

Не познавам отбор, който няма да е мотивиран пределно, след като излиза срещу нас, а след първите десет мача ние сме лидери в първенството. Ще се опитаме да им противодействаме и да спечелим.

В самото начало искахме да съберем 25-26 човека, които да са конкурентоспособни, за да можем, когато имаме хора, които са с леки контузии, да не мислим дали да играят или не, а да ги запазим и те да са пълноценни за следващите срещи.

След мачовете с Ботев Пловдив и Сливен, които беше много важно да ги вземем, сега ще ми бъде интересно да видя как ще се представи отборът в предстоящата трудна серия.

Вършим си добре работата – момчетата на терена, а ние преди да излязат те на терена. Опитваме се да имаме добра атмосфера в отбора, разчитаме на всички. Опитваме се да премахнем напрежението, което е по-малко от това в Левски и ЦСКА, но колкото по-нагоре стигаме, толкова повече то расте. Сега трябва да видим дали тимът е ментално подготвен за тази фаза, която ще бъде много тежка.

Миньор не игра открито срещу ЦСКА. Те играха много компактно и много затворено – с един нападател и много бърза игра след отнемането на топката. Не вярвам и нас да ни атакуват от първата минута, не е техен стил, но дори и така да стане, ние сме подготвени за двата варианта.

Разговарях два пъти с Феликс Магат, той обясни, че е много доволен от Стоймирович, който той не успя да види в мачове и затова ще го пратим в Шалке отново. Коце Дяков ще бъде наблюдаван по време на първенството. Никога не сме целели продажба, а да направим по-добри контакти с тях. Дяков е млад футболист и самият факт, че е под наблюдението на германски гигант е похвала за нас.

Темата треньор на националния отбор за мен е затворена страница още откакто разговарях с Боби Михайлов и то неведнъж. Още тогава обявих своите изисквания и избраха друг наставник. За мен националният тим е затворена страница, имаме още много работа в Черноморец и е много трудно да се съчетаят и двете неща.

Треньор на националния отбор е Станимир Стоилов, нека изчакаме и видим Изпълкома какво ще реши. Чух от Стоилов по радиото, че остава начело на тима.

За Павел Дочев знам, че е невероятен специалист. Той е минал през немската школа и е човек, на когото аз много симпатизирам. Бих го препоръчал на БФС, той ще бъде полезен на каквато и позиция да бъде.

В пресата прочетох, че съм водил разговор с Щутгарт. Това е едно от нещата, които не са верни. Нормално е да се спекулира, но това нас не ни бърка. Няма такова нещо.”