Българският младежки национален тим се провали тотално. Историческата издънка с Черна гора, практически унищожи шансовете ни за класиране. Балонът Сашо Станков се спука! За пореден път отборът U- 21 е играчка в нечии не умеещи ръце.

След бедствието Пепи Миладинов, сме длъжни да слушаме оптимиста Станков. Били сме фаворити в групата, каква глупост! Фаворити в група с Англия и Португалия, да но ако говорим за фигурно пързаляне, с участието на Албена и Макс.

БФС допусна същата грешка, както стори и със Стоичков. Остави начело на национален тим треньор, който се провали в предните квалификации. Станков не успя, въпреки наличието на Чавдар Янков, Валери Божинов (все още в прилична форма), Живко Миланов и Цветан Генков. Оправданието, че първите двама не играха в решителната среща с Белгия, не струва.

Сашо Станков е добър човек, но треньор без абсолютно никакви успехи. Три пъти натирен от ЦСКА, без грам позитивни резултати. Наставникът опита да се прави на нестандартен, но и така не му върза. Пускането на Ъпсурт в съблекалнята, беше интересно в началото. Не става само с магарии, трябва и работа!

Доказано е, че младежките национали си правят, каквото поискат по време на лагерите. Причината е кристално ясна, липсва авторитет. Станков се надяваше, характерът на няколко от футболистите, да свърши работа. Не става само с характер, трябва и тактика!

Станков е виновен! Но по- виновен е Борислав Михайлов, защото така му е най- лесно. Какво по- хубаво от послушен наставник?! Станков обича да угажда на всички, най- вече на своите приятели, някои работещи като футболни мениджъри (това е случайност).

Футболистите няма, какво да ги коментираме, те ритаха все едно са на плажа. Но за тях все още има надежда, повечето може и да станат.

Топката е и в българската спортна журналистика. Мъчихме националния със Стоичков, хайде младежите да не стават опитно зайче! За пореден път…..