43-годишният австриец Фриц Щухлик ще ръководи европейската младежка квалификация между Израел и България. Мачът от група 6 е на 18 ноември от 17 часа на стадион „Рамат Ган” в Тел Авив. Помощници ще му бъдат неговите сънародници Алън Хокса и Хелмут Тратинг. Четвъртият съдия също е от Австрия – Маркус Хаметер.

Фриц Щухлик не е непознат на българските футболни фенове. През юли 2006 година той ръководи първият мач между Левски и грузинския Сиони за влизане в групите на Шампионската лига. Той бе на път да прекрати двубоя, заради множеството бомби, хвърлени от синята агитка в началото на второто полувреме. Тогава мачът бе спрян за около 10 минути, докато обстановката не се успокои.

Година по-късно месеца австриецът свири двубоя от вътрешното ни първенство между Беласица и ¬Локомотив София (1:2). Тогава той остана потресен от състоянието на стадион “Цар Самуил” в Петрич. Няколко след това той бе назначен за арбитър на кфалификацията за Европейското първенство през 2008 г. между Албания и България завършила 1:1, с която изгубихме почти всички шансове за класиране на надпреварата.

Освен рефер на ФИФА Щухлик е и секретар на австрийската Бундеслига. На негово име е записан и един интересен рекорд в австрийския футбол – през април тази година на срещата между Матерсбург и Капфенберг Щухлик даде 16 минути продължение и показа 13 жълти и 1 червен картон в мача.