Централният бранител на Гройтер Фюрт Асен Караславов ще замени контузилия се Валентин Илиев за мача между Северна Ирландия и България, съобщи за Гонг шефът на пресслужбата в БФС Борислав Константинов.

Защитникът на ЦСКА получи травма по време на вчерашната среща между родните „армейци” и Локомотив Москва и няма да е на разположение за срещата със Северна Ирландия. Ръководството на футболната ни централа е уведомило немския клуб във възможно най-краткия срок.

Бившият футболист на Славия Асен Караславов отдавна не е получавал повиквателна за мач на „трикольорите”. За последно Христо Стоичков ползваше услугите на снажния защитник.

Бранителят се превърна в една от основните фигури на Гройтер Фюрт и играе редовно. Тимът на Асен Караславов се представя добре от началото на сезона и заема пето място във временното класиране.

Селекционерът на България Пламен Марков вече е на Острова, където ще наблюдава изявите на част от лидерите в националния отбор. Треньорът е оповестил решението си веднага, след като е научил за състоянието на Валентин Илиев.

Караславов е поредният играч повикан на пожар от селекционера Пламен Марков за мача в Белфаст. Заради различни травми отпаднаха Велизар Димитров, Лусио Вагнер, Димитър Рангелов. Последен в този списък попадна Валентин Илиев.