Асистентът на Петър Хубчев в националния отбор на България – Левон Апкарян заяви в интервю за Gong.bg, че има целенасочена кампания срещу „трикольорите“ и националния селекционер.

Г-н Апкарян, българският национален отбор започна с две равенства в евроквалификациите и е подложен на остри критики…

Този национален отбор в това си състояние има само една единствената загуба с 0:1 от Норвегия в последните 9 мача. Отборът имаше четири поредни победи в тези 9 срещи. Има целенасочена кампания срещу националния отбор и срещу селекционера Петър Хубчев. Не се притесняваме изобщо и не обръщаме внимание на нападките. Знаем откъде идват.

И все пак на какво отдавате тази реакция?

Най-жалкото е, че в този случай няма един човек, който да оцени труда и работата на футболистите. Да се оценят труда и нещата, които дават. Още по-жалко е, че нямаше един, който да подкрепи Ивайло Чочев освен футболистите.

Петър Хубчев е критикуван заради начина на игра на отбора?

Срещу Черна гора притежанието на топката е 63:37 в наша полза, имаме 14 удара по посока на вратата на Черна гора. А за да се прави анализ на Косово по този начин, явно някой не е запознат с това, което представлява в действителност техният отбор. Някои от футболистите им играят в топ първенствата на Европа. Само няколко дни по-рано Косово направи 2:2 срещу Дания. Точката не е неуспех.

Постоянно се коментира кои играчи са викани в националния отбор и кои не?

В това състояние, в което се намира българският футбол, Хубчев извлича максимума, в това съм убеден. Обиди ли се някой от тези играчи, които имаме сега, ще става по-лошо за националния отбор.

Повлияха ли по негативен начин спекулациите относно бъдещето на Петър Хубчев, които се появиха в деня на двубоя срещу Косово?

Спекулациите не са повлияли, тъй като Петър Хубчев намери правилните думи и разговаря с играчите. Треньорският екип и футболистите имаме изключително доверие създадено от работата. Би било положително всеки да се концентрира върху това, което прави и където е най-силен, да не се правят излишни коментари.

Петър Хубчев продължава да дава шанс на младите. Това ли е пътят?

Петър Хубчев дава шанс на младите, защото е видял качества в тях. Единствено сме ръководени от качествата на футболистите.