Полузащитникът на Енерги Котбус и националния тим Станислав Ангелов заяви, че очаква сериозен сблъсък срещу Северна Ирландия тази вечер в Белфаст. Двубоят ще бъде първа проверка за националите ни през новата година и повторен дебют за селекционера Пламен Марков.

 

„Надявам се да стане сериозен мач, тъй като съм убеден, че домакините ще подходят доста сериозно и концентрирано. Разбира се очаква се същото и от нас. Естествено, че тази проверка ще бъде полезна. Все пак националният отбор се събира рядко и в краткото време, в което сме заедно трябва да опитваме да се сработваме. Нов треньор, нови изисквания. Смятам, че всичко това е за добре”, коментира Ангелов.

 

„Пламен Марков вече ни информира какви ще бъдат изискванията му говоря главно от футболна гледна точка. Оттам нататък ние си знаем за реда в националния отбор, който го е имало винаги. Няма нищо лошо в това, че се събираме направо в Белфаст. Миналата година го направихме по същия начин и в Кипър. Лично за мен е по-добре, тъй като в момента първенството в Германия тече и щеше да е много по-сложно да се прибера до България и после да дойда до тук.”

 

Ангелов допълни, че се чувства добре, но в срещата тази вечер ще си проличи каква е формата му. Очаква се бившият футболист на Левски да започне като титуляр в средата на терена, имайки предвид отсъствието на Стилиян Петров, който е контузен. Партньор на Ангелов в средата на терена ще бъде халфът на ЦСКА Тодор Янчев.

 

„Да си призная честно чувствах се в по-добра форма преди да започнат мачовете в Бундеслигата. Тази седмица се чувствам по свеж, но всичко ще се види в предстоящата среща. На този етап не се смятам за неотлъчна част от националния тим. Винаги съм се старал да поддържам някакво ниво независимо къде съм и за кого играя. Особено за България където е много отговорно и много срамно когато търпиш поражения. Може би има такива футболисти, но аз не се чувствам такъв. Очаквам всяка една повиквателна с доста голямо нетърпение и когато дойде съм наистина щастлив.”

 

Ангелов сподели няколко думи и за бившия си клуб Левски и ситуацията там: „няма голяма част от футболистите, но Левски винаги ще го има независимо, кой играе, кой води отбора, кой е президент. Винаги е имало върхове и спадове. Важното е да се предотвратява най-лошото, което е мъката на феновете.”

 

Чуйте цялото интервю на Станислав Ангелов в приложения аудио файл.