Селекционерът на юношеския национален отбор до 19 години - Ангел Стойков, сподели впечатленията си от лагера на "лъвчетата", който засега дава надежда за успешни квалификации за Европейското за юноши. България U19 постигна две победи в контролите си в Турция с общ резултат 6:0

"Доволен съм за възможността да се възползваме от този лагер и от тези мачове. Доволен съм и от влагането на състезателите и от тяхното отношение. Затова и резултатите са такива досега, надявам се така да продължим", заяви Стойков. 

"Тези състезатели ще са с нас още 4-5 дни, после са си с клубовете, така че се надявам да организираме поне още един лагер до идването на квалификациите. Има няколко състезатели, които не са тук сега, но избор има. Надявам се всички да са здрави и да покажат максимума от възможностите си", допълни Стойков. 

"В нашата група има сериозни отбори, с оглед и на променения формат битката ще бъде много сериозна. Сигурен съм, че до последния мач няма да е ясно кой ще излезе победител в групата. За тези момчета е важно да трупат международен опит и да попаднат в следващите гарнитури на националния отбор. Това ни е основната задача - да изграждаме футболисти за националния отбор на България." 

"Некоректно е аз да казвам кой е готов и кой не е. Клубните треньори сами си преценяват, но е видно, че се работи с тези състезатели. Искаме всички да са титуляри в клубовете си, надявам се все повече от тях да получават игрово време."