Пламен Марков зачеркна Ивелин Попов от списъка си за контролата със Сърбия. Ако попитаме севлиевеца защо още отсега се сещаме за отговора: „Така съм преценил”. Всъщност националният селекционер не е свикнал да обосновава решенията си. Поне не си спомняме да има такъв случай.

И понеже живеем в края на 2008-ма, а не в годините на зрелия комунизъм всеки има право да казва мнението си. Без значение дали се харесва на останалите. И един млад футболист го направи. Което не се хареса на Марков. И сега той реши да му дърпа ушите. Може би трябва да припомним случая. След загубата на Литекс от Локомотив София журналистите попитаха Попето защо аджеба националите са играли толкова слабо срещу Грузия. Младокът бе категоричен, че вината не е само на футболистите:„И с Италия, и с Грузия играхме зад центъра, как да вкараме гол.” Ето това не се хареса на севлиевския спец. Как така ще търсят вината в него.

Ако според Марков капитанът на Литекс е играл слабо срещу Грузия и затова не го вика, то той трябва изцяло да подмени списъка си. Или пък като събере националите да им раздаде по един лист със заповеди, първата от които е :”Не ме критикувайте пред медиите. Който го направи да забрави за националната фланелка”. Поне да си знаят хората.

Ало г-н Марков живеем в 2008-ма, а не 20 години по-рано. Когато имаше само едно мнение – правилното. Иначе показахте колко независим сте в избора си. Преди месец Йордан Лечков поиска в националния Янев и Стоянов, и хоп те вече са там.