Част от футболистите на националния отбор по футбол превърнаха днешния ден в един от най-незабравимите за редица деца, лишени от родителски грижи от училище „Св. Николай Мирликийски” (Благоевград). Малчуганите пристигнаха в София, за да получат открит урок по футбол.

Мартин Петров, Валери Божинов, Николай Михайлов, Благой Георгиев и Валери Домовчийски показаха на малките си фенове как се играе любимата им игра. Заради дъжда и лошото време в столицата, срещата се състоя в баскетболната зала на Националния стадион „Васил Левски”.

Въпреки че предварително бе обявено, че капитанът на тима ни Димитър Бербатов също ще уважи събитието, футболистът на Манчестър Юнайтед така и не се появи. За сметка на това петимата национали, заедно със своя треньор Станимир Стоилов, успяха да накарат десетките деца да се усмихнат и поне за няколко часа да забравят обичайното си ежедневие.

Децата получиха редица автографи, като най-атрактивен за тях бе Мартин Петров. Валери Божинов също се оказа под обсадата на хлапетата, но едва след като се разнесе мълвата, че живее с фолк-дивата Алисия, нападателят стана още по-примамлив за малките ловци на автографи.

Благой Георгиев закъсня за събитието, но след пристигането си се раздаде максимално в открития урок. Играчът на Терек Грозни подхвана най-напредналите деца, с които дори направи т.нар. квадрат. Няколко от малчуганите показаха, че имат качества, но дали ще попият и от модата, демонстрирана от Благо (високо навит анцуг, под който се показваха старателно опънати черни чорапи) все още не е ясно.

И докато момчетата се стараеха да покажат какво са научили в двора на училището пред него, то Валери Домовчийски се оказа в компанията на най-много момичета. Нападателят изглежда бе особено интересен за три девойки, които не отстъпваха на момчетата по футболни качества.

Вратарят Николай Михайлов застана на вратата, за да пази мрежата си, като разбира се, нарочно или не, допусна малките му приятели да се разпишат сред голмайсторите.