Старши треньорът на националния отбор на Латвия Александърс Старковс оцени приятелския мач с България, завършил с победа 1:0 за българските футболисти с думите:

„Това бе подготвителна игра за мачовете ни през септември. Полезна проверка. България е по-класният отбор, има супериграчи, но във футбола не всякога по-добрият побеждава и това именно е чарът на футбола.”

„България не игра с пълни сили. Но играчи с такъв потенциал, каквито има България, могат да играят на финали на европейски и световни първенства. На българите желая да играят на финалите на световното първенство в Република Южна Африка.”

„Нашите футболисти са по-слаби от българските,почти всичките играят в латвийското първенство. Но с тактика, със самопожертвование могат да се противопоставят срещу отбори като България.”

„Доволен съм най-вече от капитана Астафиевс и от вратаря Ванинс. Ние сме малка страна и можем да се гордеем с малко неща - спорт, изкуство. Да, моите момчета са истински патриоти и искат да играят за родината си”.

„Верпаковскис не игра поради контузия. Ако днешният мач бе квалификационен, той щеше да бъде на терена. Но сега предпочетох да не рискувам,” каза още селекционерът на Латвия Александърс Старковс.