Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол Александър Станков бе разочарован от неуспешното начало на евроквалификациите за България. Момчетата му загубиха първата си среща с 1:2 от дебютанта Черна гора.

„Играхме много под своите възможности. През първото полувреме, въпреки че изпуснахме много положения, не бях доволен от играта. Играхме без желание и с никаква мотивация. Жалкото е, че не се борехме. Играхме много бавно и мисля, че бяхме безидейни,” заяви Станков.

Младият специалист продължи: „Не съм изненадан от играта на съперника, а ние играхме под своето ниво. Футболисти с претенции за А отбора, играха изключително слабо. Трябва да компенсираме тази загуба, и то срещу фаворитите. Не се променя мнението ми, че можем да завършим първи в групата. Хубаво е, че този мач идва в самото начало на квалификациите. Няма слаби отбори, но когато играеш толкова безотговорно, може и Люксембург да те победи,” завърши Станков.

Селекционерът на гостите Душан Влаисавлевич заяви след победата: „Това бе исторически мач за нас. Много съм доволен. Моите футболисти играха с много желание и емоции, и именно емоциите ни попречиха в началото. Никой не трябва да се учудва от резултата. Нашият капитан Вукчевич много се ядосваше след изпуснатата дузпа и на почивката аз му обясних, че ще имаме още положения през второто полувреме и трябва да се възползваме от тях. Благодаря за хубавото посрещане тук.”