Старши треньорът на младежкия национален отбор Александър Станков вече е наясно с групата, на която ще разчита за предстоящата контрола срещу Гърция в края на август. Наставникът ще съобщи официално избраниците си, след като се изиграе първият кръг от първенството на България, за да не се получат промени в последния момент.

Станков потвърди новината на Гонг, че Атанас Курдов е получил повиквателна за младежката гарнитура: „След като той вече е футболист на Байер Леверкузен, е напълно нормално да го проверим и в младежкия национален тим, как ще се представи.”

На въпрос, как гледа на пробива на млади български футболисти в Европа, младежкият селекционер заяви, че е много радостен от този факт, но не намира отговор как тези момчета не могат да пробият първо в българските клубове. Според Александър Станков, този пробив ще позволи на младите футболисти да бъдат повикани и в младежкия отбор на България.

По повод фал-старта за българите срещу Черна гора, младият специалист изрази мнение, че не трябва да се правят трагедии от този мач и отборът ще направи всичко възможно да компенсира тази грешка от първия двубой в следващите мачове.

Треньорът на младежите коментира и назначението на Димитър Пенев за национален селекционер, като изрази задоволство, че отново ще има възможност да работи с най-добрия треньор в България: „Това е човекът, който в този специфичен момент за българския футбол ще помогне много.”

Накрая Александър Станков коментира и жребия на българските отбори в УЕФА, както и утрешния мач на Левски срещу Тампере. Наставникът е убеден, че българските отбори превъзхождат съперниците си и няма да имат никакви проблеми с отстраняването им.