Това, че зарадвахме отново чуждите фенове на футбола вече не е новина. Честито на швейцарците, дано да видят отбора си на Европейското. Заслужават си го!

Измина горе-долу година откакто с големи очаквания приехме Лотар Матеус като национален селекционер. В България по принцип обичаме чужденците да ни „оправят”, така че и световният шампион бе приет с големи надежди! Година по-късно се оказа, че разполагаме с Безгрешен треньор. До този момент аз поне не чух световният шампион да е казал в прав текст, че и той има вина националният ни отбор да е трагичен!

Ако след мачовете с Англия и Швейцария начело на „трикольорите” бе българин, без значение дали се казва Пламен, Стойчо, Херо или Мъри, вече щяхме да заравяме оглозгания му труп след като вече е обесен, разстрелян и пребит с камъни. Особено при играта ни в последните два мача. Но на хер Матеус не му пука! За нас трябва да е чест, че той е благоволил да води представителния ни тим. Честно казано, като се замисля, световният шампион от 1990 година се сеща, че е треньор на България 10 дни преди даден мач и един ден след него. През останалото време – я ново гадже, я някъде жури, танцувално шоу, конно надбягване. Ами така де, рутината убива...

Най-тъпото в цялата работа е, че хер Лотар ни мисли за пълни аборигени! Някакви чобани, които още разхождат гегите! Стадионът ни е на 60 години, базите ни са по-лоши от тези в Черна гора, играчите ни се мислят за Меси-та, бившите ни национални селекционери го плюят и не го подкрепят, нямаме концепция за футбола като Швейцария. Ами то като бяхме като Швейцария, щяхме да вземем Хицфелд, а не Матеус!

Снощи пак същите глупости – Попов подавал на швейцарци, Занев се спъвал, Миланов не бил умен. Ами, г-н Матеус, то Вие сте ги селектирал тези играчи! И, Вие сте ги тренирал... какво сте ги тренирал е друг въпрос. За подбора няма смисъл да говорим! Без да претендирам за пълна точност, съм сигурен, че в първите два мача от тези квалификации, които бяха водени от предишния селекционер, имаме три пъти повече голови положения от всички мачове, в които Вие сте били начело. Кога ще излезем да играем футбол, а не да се надлъгваме? Дано не дебнем и Малта на контраатаки...

Още един пример от снощи! Едва ли има отбор в света, който да се прибира в глуха защита следа като е повел с 1:0 в 10-та минута. Едва ли има треньор в света в момента, който и за секунда да му мине през ума да използва персонален пазач. Едва ли има селекционер в света, който да оплюе яко играчите си преди „мач за историята”. Няма лошо... Това може да са някакви иновативни Ваши си методи. Но те определено не сработват. И то не само при нас, но и на предишните Ви местоработи.

Така че, г-н Безгрешен, айде малко. Както казваме отвреме навреме в България. Ние не сме световни шампиони, но не ядем доматите с колците.