Хиксът на „Уембли“ между Англия и Черна гора е много лош за нас. Това констатираха всички, докато потривахме ръце със задоволство след втората победа на Матеус и компания, макар и в контрола. Лошо изглежда – да. Защото все още не ни се вярва, че не Черна гора, а Англия може да се окаже „нашият човек“ в квалификациите.

Песимистите отписаха България още след 0:4 в Лондон, някои дори и преди да започнат мачовете. Реалистите с право го твърдят и сега след 1:0 в Кардиф. Нека тогава се направим на оптимисти и да сложим ярко розовите очила.

Преди да започнем сметките, трябва да заложим някои задължителни условия за нас самите. На първо време пред нас са два мача, които могат да ни оставят да се возим на въртележката до края. Идната пролет не бием ли последователно швейцарците в София и черногорците в Подгорица, всичко останало увисва във въздуха. После на „Васил Левски“ идват англичаните. Но какво толкова всъщност са „трите лъва“? Питайте Златко Кранчар. Питайте Раис Мболи от световното. Питайте словенците. Една бледа, бледа Англия, която и Капело не може да вдъхнови.

На бърза ръка отписахме другите британци в групата ни - „драконите“ от Уелс от борбата за челните две позиции. Те може и от никой друг да не откраднат точки, но срещу Англия ще се хвърлят на живот и смърт. И тъй като познават и кътните зъби на своите братовчеди, дори със своите млечни зъбки драконите може да отхапят живо английско месо. Защо не и на „Уембли“ дори?

Има още една дребна подробност, която насочва мислите ни към англичаните. Те приключват срещите си в групата в предпоследния кръг с гостуване на Черна гора. Нищо чудно то да е жизненоважно и за двата тима. А накрая България приема Уелс, а Швейцария - Черна гора, докато британците ще гледат отстрани. Възможно е безпомощно...

Така че, ако искате да се присъедините към лагера на оптимистите, то насочете вниманието си не само към Черна гора и Швейцария, но и към Англия. Надеждата крепи човека е нашият девиз. Не ни остава нищо друго, освен да вярваме до последно в шанса да прекръстим тази футболна въртележка, това Виенско колело, на Баварско колело. В чест на националния ни селекционер...