Лидерът Лудогорец приема разклатения ЦСКА 1948 в последен мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград днес от 18:00 часа и ще бъде предавана пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно. Главен съдия на сблъсъка ще бъде най-добрият ни арбитър Георги Кабаков, а за ВАР системата ще отговаря Драгомир Драганов. 
 
Разградчани са амбицирани да увеличат преднината си пред преследвачите Ботев Пловдив и Левски. Евентуална победа днес ще има осигури аванс от 6 точки, като "сините" са и с мач повече. "Орлите" влизат в двубоя след загубата от Андерлехт с 0:2 в Лига Европа, която бе съпътствана от много напрежение и нерви. Треньорът на домакините Игор Йовичевич няма да може да разчита на трайно контузения Бърнард Текпетей, докато капитанът Антон Недялков вече тренира наравно със съотборниците си и може да се завърне в групата, макар и като  резерва. 
 
Впечатляващ е фактът, че до този момент шампионите са допуснали едва едно попадение в първенството, а в същото време са отбелязали 19. Като домакини разградчани се намират в серия от осем поредни мача без допуснат гол в шампионата. Не са побеждавани в последните си 15 мача у дома в efbet Лига, а съперникът е много удобен през 2024 година. 
 
ЦСКА 1948 се намира в много лоша серия, като не познава вкуса на победата в четири поредни мача. "Червените" заемат девета позиция във временното класиране с 14 точки. 
 
В исторически план двата отбора са се изправяли 10 пъти един срещу друг в елита. Балънсът е 5 победи за Лудогорец, две за ЦСКА 1948 и три равенства. „Зелените“ са в серия от 8 поредни мача без загуба от съперника във всички турнири, като последният успех за ЦСКА 1948 датира от ноември 2021-а година. 
 
Вероятни състави
 
Лудогорец (4-2-3-1): Хендрик Бонман – Аслак Фон Витри, Оливие Вердон, Едвин Куртулуш, Сон – Педро Нареси, Ивайло Чочев – Георги Русев, Якуб Пьотровски, Рик Джонатан – Руан Крус 
 
ЦСКА 1948 (4-2-3-1): Петър Маринов – Стив Фуртадо, Раян Бидунга, Теодор Иванов, Джонатан Перейра – Емил Ценов, Парвиз Умарбаев – Бирсент Карагарен, Талис, Радослав Кирилов – Евгений Сердюк

подкрепя българския спорт