Лудогорец приема Ботев Враца в мач от 19-ия кръг на efbet Лига. Срещата на "Хювефарма Арена" стартира в 15:15 часа и ще бъде излъчвана пряко по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. На Gong.bg ще проследим най-интересното от двубоя.


Лудогорец допусна поражение в последния си мач за първенството, губейки от Славия с 2:3 у дома. Днес българския шампион ще иска да се реваншира с ново домакинство. Ботев Враца влиза в днешния мач след победа срещу Локомотив Пловдив с 2:0 в предния кръг. Врачани са на предпоследната позиция в класирането с 13 точки след 18 мача. 

Лудогорец пък има шанс да се приближи на три точки до ЦСКА и Черно море. Към момента двата отбора са с 42 точки, а "орлите" с 36, но и два мача по-малко. Разградчани спечелиха срещу Спартак Търнава след късен гол на Матиас Тисера през седмицата, като участието в Европа може да накара Георги Дерменджиев да прави ротации по състава за мача с Ботев Враца.

Българският шампион надви Ботев Враца през август в мач от 4-ия кръг на първенството ни с 5:0 кат гост. Статистиката определено не оставя много шансове на врачани, тъй като "орлетата" са допуснали 17 гола от Лудогорец в последните им три срещи, вкарвайки само един. Всичко обаче се решава на терена.

Главен съдия на днешния сблъсък ще бъде Георги Кабаков.