Левски посреща Берое в мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Срещата на "Виваком Арена Георги Аспарухов" е днес от 19:00 часа и ще бъде предавана пряко по DIEMA SPORT. В Gong.bg пък може да проследите всичко най-интересно от двубоя, който ще бъде ръководен от Мариян Гребенчарски.
 
И в двата лагера настроението е отлично заради победите в последния кръг. Левски спечели дербото с ЦСКА и това донесе много радост на "Герена".  "Сините" се намират в добра форма, след като записаха 4 победи в последните си пет мача. Берое също се представя във възходяща линия след пристигането на новия старши треньор Хосу Урибе. Под негово ръководство старозагорци все още не са губили, а в предишния си двубой разбиха Спартак Варна с 3:0. 
 
Проблемите пред треньора Станислав Генчев са свързани с новата контузия на Асен Митков, който бе сменен принудително срещу ЦСКА. Още четирима от титулярите може да пропуснат мача с Берое - Карлос Охене, Кристиан Макун, Келиан Ван дер Каап и Евертон Бала. Най-сериозно е състоянието на бразилеца, който освен че не завърши дербито, премина обстойни медицински прегледи.
 
В Берое не можат да разчитат на един от малкото българи в състава - Викторио Вълков е получил нова контузия и ще бъде аут за дълго време. 
 
През изминалата година Левски и Берое се срещнаха два пъти. На “Герена” “сините” се наложиха с 1:0, но в Стара Загора отстъпиха с 1:2.

подкрепя българския спорт