Крумовград приема Ботев Враца в ранния понеделнишки двубой от деветия кръг на efbet Лига. Срещата на Спортен комплекс „Никола Щерев-Старика“ в Пловдив стартира в 17:30 часа и ще може да я проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка на живо.

И двата отбора се нуждаят от точки, тъй като са съседи в подреждането и заемат места в близост до дъното – врачани са 13-и със седем точки, с една повече от 14-ия Крумовград.

Съставът на Атанас Рибарски, който със сигурност ще иска играчите му да намалят грешките в защита и да бъдат по-смели в атака, прекъсна поредица от пет последователни загуби без отбелязан гол с успеха си срещу новака Септември София, но последва очаквано поражение от шампиона Лудогорец на Коматево. Сега, третото поредно домакинство, е срещу Ботев Враца на Христо Янев.

Бившият футболист на ЦСКА се завърна начело на врачани и в официалния си повторен дебют направи равенство 1:1 със Спартак Варна. Определено тимът от северозапада трябва да стегне отбраната, защото е на второто място по най-много допуснат голове до момента – 15.

Добрата новина за Рибарски е, че капитанът Божидар Кацаров и Сердан Юсеин вече са здрави след прекаран вирус и ще бъдат готови за игра, докато Патрик Луан и Даниел де Паули продължават своето възстановяване.

В същото време, Янев ще разчита на оптимален състав за срещата. Врачани ще търсят първи успех над Крумовград в елита, след като през миналия допуснаха поражение в Коматево и направиха нулево равенство на стадион „Христо Ботев“ в северозапада.

Главен съдия на срещата ще бъде Венцислав Митрев.

подкрепя българския спорт