Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров заяви, че неговият тим е имал необходимата доза спортно щастие, за да достигнат за трети пореден път до полуфиналите за Купата на България. „Жълто-черните” се наложиха с 4:2 над Черно море след изпълнение на дузпи, при които главно действащо лице беше вратарят Даниел Кайзер.

Полският страж на „канарчетата” отрази изстрелите на Васил Панайотов и Дани Кики, докато бившият футболист на Ботев Пламен Димов улучи напречната греда за Черно море.

„Двубой, в който и двата отбора играха с една доза сигурност. Радващо е, че поведохме в резултата. Имахме няколко атаки, чрез които да вкараме втори гол и да решим мача. За жалост ни хванаха на контраатака. Имахме късмета да продължим напред”, заяви Киров.

„Ние сме домакини и трябва да търсим повеждане в резултата. И двата тима играха тактически. Всеки се опитваше да не оставя пространства пред своята врата, за да не допусне гол. Шансът беше на наша страна.”

„Винаги може да допуснеш неточност в защита и да ти вкарат гол. Важното е, че търсехме втория гол. Ако бяхме по-точни и изстрелите ни бяха по-добри, можеше да го постигнем.”

Едно изненадващо решение на Киров сред стартовите 11 беше включването на 21-годишния полузащитник Радослав Апостолов. Самият треньор обаче не видя нищо учудващо.

„Радослав Апостолов е момче от нашата школа. От доста време тренира с нас, чакаше своя шанс. Мисля, че се справи със своята задача.”

„Надявам се час по-скоро контузените да се върнат в игра. Тепърва предстои сгъстен цикъл от мачове, ще трябва да се правят ротации. Дано бързо се върнат Лъчо Балтанов, Джонатан Перейра, Атанас Зехиров…”

„Бях убеден, че Даниел Кайзер ще хване дузпа. Нашите момчета бяха добри изпълнители, знаех, че ще вкарат. Казах на Дани, че ще отрази дузпа. Желан съперник в полуфиналите? На този етап не”, добави Николай Киров.