Хебър Пазарджик посреща Крумовград в единствения съботен двубой от 13-ия кръг на efbet Лига. Срещата на „Футболен комплекс Ботев 1912“ в пловдивския квартал Коматево стартира в 14:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка на живо с богато видеосъдържание. Главен съдия на мача ще бъде Венцислав Митрев.

По традиция теренът на базата на Ботев Пловдив е използван именно от Крумовград за неговите домакински мачове. Пазарджиклии, обаче, все още не могат да домакинстват на собствения си стадион „Георги Бенковски“ заради лошото тревно покритие.

Бруно Акрапович се завърна по родните терени след няколко години пауза, като има нелека задача - да запази мястото на тима от Пазарджик в елита. В първия мач под негово ръководство - срещу Черно море, Хебър се представи достойно, но не взе точки. Сега ще се опита да промени това, защото тимът има само една победа в първите 12 мача и със седем пункта е на последната 16-а позиция.

Крумовград започна да играе по-стабилно в последно време и по-рядко губи, особено срещу тимове от този калибър. Отборът на Атанас Рибарски спечели осем точки в последните четири кръга и се изкачи до десетото място с актив от 14 пункта. Тимът показва и сериозно подобрение в защитата, където записа четири „сухи“ мрежи в шест двубоя.

Добрата новина в лагера на Хебър е завръщането от наказание на Олексий Збун, докато пък Крумовград обяви по-рано през седмицата, че е удължил договора на защитника Лукас Сантана до лятото на 2027-а година.

През миналия сезон Крумовград измъкна 0:0 като гост, а в Коматево спечели с 3:2.

подкрепя българския спорт