Станислав Генчев извлече и критики, но и позитиви след поражението на Левски от Ботев Пловдив с 0:1. Генчев смята, че неговият отбор не е заслужавал да загуби, но „нелепа грешка“ е решила двубоя в Пловдив.

„Това беше мач, който не заслужавахме да загубим така нелепо. Първото полувреме беше равностойно. Второто го започнахме добре с натиск и контрол на топката. След червения им картон започнахме повече да прибързваме и не спазвахме дисциплина в атака. Нелепа грешка ни костваше в мача. Във всеки мач правихме грешки, които не ни наказваха, а днес от безобидна ситуация се случи. Не може да върнем времето назад и предстои да изчистим грешките“, започна Генчев.

start-photo.bg
49 снимки

„Беше ясно, че след картонът Ботев ще се прибере по-близко до вратата и ще бавят, където могат. Всеки тим би го правил. Не трябваше да се подвеждаме и избързвахме в средата на терена. Имахме няколко такива ситуации, които не успяхме да реализираме. Като бяхме 11 на 11 играхме по-добре. Сигурността в дефанзивен план целяхме с халфовете. Искахме да предотвратим силните им страни. Изпълнихме тези неща, но съжалявам, че не успяхме да отбележим гол“, продължи той.

„Трудно може едно поражение да е положително. И двата отбора влизаме в дербито със загуби. Предполагам, че и двата отбора ще работят усърдно. Каквото зависи от нас, ще се подготвим, за да спечелим три точки. Безкрайно благодаря на феновете, те са нашият 12 играч. Съжалявам, че не успяхме да ги зарадваме и да спечелим три точки в следващия мач.

подкрепя българския спорт