Днес, в 17:30 часа, на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград, ЦСКА ще се изправи срещу Берое в мач от 9-ия кръг на Efbet Лига. Двубоят ще се излъчва на живо в ефира на DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно за вас.

ЦСКА заема 13-то място в класирането с 6 точки и идва след важна победа с 3:0 над Локомотив София. Въпреки това, "армейците" изпитват трудности през сезона, записвайки четири загуби в последните си пет мача, което оказва натиск върху тях преди този двубой. Треньорът им ще търси продължение на положителната серия и подобряване на играта.

От своя страна, Берое се намира на 9-то място с 10 точки, но също така не може да бъде доволен от последните си резултати. След поражение с 0:1 от Ботев Пловдив в последния кръг, те ще се стремят към по-добро представяне срещу силен съперник като ЦСКА 

Добрата новина за ЦСКА е, че всички футболисти, с изключение на новото попълнение Лиъм Купър, са на разположение за мача срещу Берое. Бившият капитан на Лийдс ще пропусне и този двубой, след като не взе участие в срещата с Локомотив София. Очаква се Купър да дебютира срещу Черно море следващата седмица.

От своя страна, наставникът на Берое е изправен пред по-сериозни проблеми. Основните нападатели на тима – Леандро Годой и Франсиско Сагардия – няма да бъдат на разположение. Годой изтърпява наказание, докато Сагардия е с фрактура на глезена и ще отсъства около месец. За щастие на старозагорци, Франко Минго ще се завърне в състава след изтърпяно наказание.

Историята на мачовете между двата отбора сочи категорично предимство за ЦСКА. В последните пет срещи "червените" спечелиха всичките с убедителни резултати, включително три поредни победи с 3:0. Това ще даде увереност на домакините, въпреки проблемите им този сезон.

Един от въпросите за мача е дали ЦСКА ще успее да задържи възходящата си форма и да изгради постоянство, което да ги върне в битката за челните позиции. Берое ще търси стабилност в защита, но и трябва да покаже повече в атака, ако иска да изненада съперника.

подкрепя българския спорт