След снощния шок, предизвикан от отпадането на Лудогорец от Шампионската лига, играчите на ЦСКА ще имат своята обеца на ухото в днешния си реванш срещу австрийския Адмира Вакер във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Макар ответният мач на „червените” да изглежда далеч по-предизвестен след 3:0 в София преди седмица, нивото на концентрация в техните редици ще бъде от ключово значение.

„Бундесщадион Зюдщат” ще бъде арена на сблъсъка, който стартира в 20 часа българско време и който можете да проследите минута по минута в Gong.bg. Срещата ще бъде излъчена пряко от телевизия DIEMA SPORT, а ще бъде достъпна и онлайн чрез PLAY DIEMA XTRA.

Ел Маестро загатна: ЦСКА ще играе предпазливо на реванша

Налице са всички предпоставки ЦСКА да направи следващата крачка и да се озове в третия квалификационен кръг. Адмира демонстрира завидни проблеми в атакуващ план, като вече в три официални мача (в това число и споменатия вече на „Българска армия”) не успял да отбележи гол. Австрийците отпаднаха от третодивизионния Нойзидл в турнира за Купата на страната, а след това падна тежко Рапид Виена (0:3) през уикенда. Ако проследим тенденцията и по-назад в летните контроли на Адмира, то незавидната поредица набъбва на 6 срещи.

Ако търсим фактор, който трябва да вдъхне още повече спокойствие на Нестор Ел Маестро и неговите момчета, то го откриваме в тенденцията, която се забелязва напоследък. След драматичния реванш срещу ФК Рига „червените” постигнаха три поредни победи, но по-важното – всяка едно от тях бе придружена със „суха” мрежа.

Десподов: Ел Маестро промени мисленето ни, ще атакуваме

Извън групата на „червените” за мача останаха капитанът Николай Бодуров и Кристиян Малинов, които имат да изтърпяват наказания заради червените картони, получени в мелето след края на двубоя в Латвия. Заради контузии срещата очаквано пропускат Станислав Манолев, Стойчо Атанасов и Енрике Рафаел. За реванша обаче на линия ще бъде плеймейкърът Тиаго Родригес, който бе наказан за звучната победа над Адмира в София.

Ако ЦСКА продължи напред, почти сигурно ще се изправи срещу ФК Копенхаген в третия квалификационен кръг. Датският колос без проблем победи Стярнан с 2:0 като гост в Исландия и също чака спокойно реванша си.