Крумовград се изправя срещу Ботев Пловдив в мач от третия кръг на efbet Лига. Мачът ще се играе на базата на "канарчетата" "Никола Щерев-Старика" и започва в 21:15 часа. Двубоят ще се излъчва пряко по DIEMA SPORT, a на Gong.bg ще проследим на живо най-интересното от мача.

Началото на сезона за "жълто-черните" беше обещаващ. Тимът на Душан Керкез елиминира Марибор в Лига Европа, а в първенството победи Ботев Враца с 3:1. Последваха обаче две поражения от Панатинайкос, а между тях равенство у дома срещу градския съперник Локомотив. 

"Канарчетата" продължават европейското си участие в Лига на конференциите, където ще се изправят срещу Жрински Мостар. Преди първия мач предстои среща с Крумовград. Очакванията са треньорът на пловдивчани Душан Керкез да даде почивка на част от своите играчи. В същото време за него ще е важно тимът му да спечели, за да повдигне духа си преди мачовете с босненския тим. 

Крумовград победи Славия с 1:0 на старта на сезона, а след това отстъпи със същия резултат на Арда. Днешните домакини надвиха на два пъти с по 2:1 Ботев през миналия сезон. Сега обаче са с нов треньор - Атанас Рибарски, който замени напусналия в посока Левски Станислав Генчев. 

Ботев ще бъде без своята нигерийска звезда Антъни Уджа, както и Андрей Йорданов. 

Главен съдия на мача е Васимир Ел Хатиб. 

подкрепя българския спорт