Арда и Ботев Пловдив се изправят един срещу друг в последния двубой от деветия кръг на efbet Лига. Срещата на „Арена Арда“ в Кърджали стартира в 20:00 часа и ще може да я проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка на живо.

Домакините заемат осмата позиция към момента с 11 точки, докато „канарчетата“ са четвърти с 16 пункта. Важно е да се отбележи, че кърджалийци са с мач по-малко, докато „жълто-черните“ имат цели две срещи пасив.

Арда, воден от Александър Тунчев, се представя на приливи и отливи от старта на кампанията, като са с три победи от три мача пред собствена публика в Кърджали. След като загубиха първите си три гостувания от Локомотив Пловдив, Лудогорец и Спартак Варна, кърджалийци взеха две точки от визитите на Славия и Черно море. Тимът показа добра игра и бе близо до това да удари вицешампиона от миналия сезон на „Тича“, но варненци се добраха до точка с късен изравнителен гол на Живко Атанасов.

Възпитаниците на Душан Керкез пък взеха и петте си визити от началото на сезона, побеждавайки последователно Ботев Враца, Крумовград, Хебър Пазарджик, ЦСКА и Берое. Любопитно е, че четири от тези успехи са с по 1:0, включително последните два в „Надежда“ срещу ЦСКА и под Аязмото с Берое в Битката за Тракия. Ботев, обаче, е без победа у дома – равенство с Локомотив Пловдив в градското дерби и поражение от хита на сезона Спартак Варна, но е смъртоносен до момента при гостуванията си и Арда може да е следващата жертва на един от челните отбори в таблицата.

В кадрови план Тунчев може да разчита на оптимален състав за сблъсъка. В Ботев пък ще трябва да се справят без наказания си капитан Ивелин Попов, който беше изгонен при успеха в Стара Загора. Аут остава и контузеният Андрей Йорданов, който е близо до своето завръщане.

Главен съдия на двубоя ще бъде Драгомир Драганов.

подкрепя българския спорт