Българският футболен шампион Лудогорец ще се опита с класа и хладнокръвие да се справи с домакинското предимство на сръбския Цървена звезда в реванша от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Първият двубой в Разград приключи при равенство 2:2.

Реваншът е довечера от 21.30 часа и можете да го следите минута по минута Gong.bg. Можете да го гледате в онлайн платформата GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT, както и да го слушате  по Дарик радио.

Въпросите преди втория мач от този трети квалификационен кръг са много, но като че ли надделява този, ще успее ли Лудогорец да издържи на домакинския натист и емоция на Цървена звезда пред известните им в цял свят привърженици.

Очаква се стадионът на белградския гранд - „Райко Митич“, известен у нас и като „Мала Маракана“ да събере близо 50 хиляди привърженици на Звезда.

източник: LAP.bg, Иван Иванов

Разградчани отложиха двубоя си от първия кръг на Първа професионална лига, за да се подготвят максмилано добре за сърбите, така че сега очакват в пълна готовност сблъсъка.

Италианският съдия Лука Банти от Ливорно ще ръководи мача, като ще му помагат Лоренцо Манганели и Андреа Криспо, също от Италия. Четвърти съдия е Джанпаоло Калварезе.

При отстраняване на Звезда Лудогорец ще се класира за плейофите за влизане в групите на Шампионската лига.

източник: LAP.bg, Иван Иванов

"Резултатът 2:2 е добре за Звезда, играят на собствен терен. Ние си имаме своите шансове. Ние играхме много добър мач, головете, които допуснахме, бяха от грешки. Отиваме да играем и евентуално това тактическо надлъгване да бъде в наша полза“, коментира в навечерието на двубоя старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев, а наставникът на Цървена звезда Миодраг Божович заяви:

“Съперникът е качествен, мотивирани сме да направим добър резултат и да се класираме за Лига Европа. Tози мач може да ни донесе много, но не може и клубът да спре да функционира, ако евентуално не победим.”