Звездата на Лудогорец и новоизлюпен национал на България Марселиньо е доста търсена фигура в родината си Бразилия след дебюта с екипа на "лъвовете". А какъв само беше той - гол в мрежата на Португалия, който ни донесе успеха с 1:0. Е, не и без страхотните намеси на съотборника му в Разград Владо Стоянов. 

Марселиньо от съвсем скоро има правото да играе за "трикольорите", но показа завидно познание върху националния химн на България и го изпя преди мача. И се оказва, че това не е показност от южноамериканеца. 

"Отговорността върху раменете ми беше огромна, но не по-малка беше и радостта ми от това, че съм извикан в националния отбор. Да нося екипа на България е много вълнуващо! Дори отдавна започнах да уча химна, научих го и го изпях преди мача."

"Няма как да е иначе, защото България е страната, която ме прие, която ми помогна и която ми даде всичко във футбола. Всичко най-важно ми се случи тук, дори и извън спорта. Затова винаги ще играя със сърцето си за тази страна", разкри Марселиньо пред изданието "Ем Темпо" в Бразилия. 

Той разкри и още нещо интересно. За него двата гола, които отбеляза на Реал Мадрид и Португалия, съответно с екипите на Лудогорец в Шампионската лига и на България, не са чак толкова специални, въпреки че срещу него и в двата случая беше голямата звезда Кристиано Роналдо. Просто защото Марселиньо е фен на Меси. 

"Да, Роналдо е добър играч. Но след мача с Португалия, аз поисках фланелката на Виейриня, защото той ми направи добро впечатление, не някой друг. Когато играхме срещу Реал пък, тогава поисках екипа на Марсело, защото е бразилец. Но на Роналдо - не", сподели още Марселиньо пред изданието, което надълго и нашироко разказва за живота му у нас.