Около 16 часа днес две групи фенове на Ботев и Лудогорец са били допуснати на стадион "Лазур" в Бургас, за да разположат хореографията си преди началото на финалния мач за купата на България.

Един от привържениците на пловдивския тим опитал да открадне пакет със знамена на конкурентния отбор. Служител на "Специализирани полицейски сили", ангажиран с охраната на срещата, предупредил мъжа да спре, той на се подчинил на полицейското разпореждане и побягнал. Жандармеристът успял да го настигне и предприел действия по задържането му, но фенът оказал съпротива.

В това време десетина привърженици на същия отбор се насочили да го "спасяват". Втори служител на жандармерията отишъл да помогне на колегата си. За да предотврати разрастване на напрежението, той извадил помощно средство /тейзър/ и предупредил групата да не се приближава. Тейзърът не е бил използван.

След задържането му Г.Б. /22 г./ от Пловдив е предаден на полицейски служители и отведен в бургаско районно управление. Ще му бъде съставен акт, а утре материалите ще бъдат докладвани в Районен съд - Бургас. Мъжът е известен и с предишни правонарушения, уточняват от сектор "Сигурност на спортните мероприятия" на ГД "национална полиция". Налагани са му административно-наказателни мерки за предишни нарушения на обществения ред по време на футболни срещи./БТА