Концертът на легендарните “AC/DC” е на път да заглуши финала за Купата на България. Големият мач на практика няма как да се играе на стадион “Васил Левски”, където гръмовната рокбанда ще вилнее на 14 май.

По предварителна програма финалът трябва да е на 12 май, но дори и датата да бъде изместена седмица по-рано, пак купата няма да бъде връчена на националния стадион. Между 5-и и 17 май арената е неизползваема за футбол заради концерта, който е част от турнето Black Ice на автралийците. Това гласи официално писмо от Национална спортна база до БФС, съобщава "Труд".

Подобен казус, в който музиката заглуши футболната програма, се получи през август 2009 г., когато разтърсващият гастрол на Мадона обърка плановете на ЦСКА и националния отбор. Армейците размениха домакинствата си с “Динамо” (Москва) в мачове за Лига Европа, а националите тренираха и играха срещу Черна гора (4:1) в световна квалификация на изоран и повреден терен.

Така вариантите за финала тази година са или променяне на мача към по-ранна дата, или на друга арена. Решението ще се вземе от Изпълкома на БФС. Вчера футболната власт не разисква проблема.

Двубоят явно ще е в делничен ден и на стадион с осветление, защото е възможно да се стигне до продължения и дузпи. Така изборът в периода 5-12 май се свива до “Георги Аспарухов”, ст. “Черноморец” в Бургас и градския стадион в Ловеч. И трите стадиона може да са проблемни при евентуално класиране до финал на двата останали фаворита в четвъртфиналите - ЦСКА и “Славия”.