Старши треньорът на Ботев Пловдив Велислав Вуцов заяви след загубата от Локомотив Пловдив, че в очите на играчите е имало страх преди началото на мача. Той добави, че странични фактори пречат и оказват негативно влияние на отбора.

„Един добър като игра и поведение мач за Ботев Пловдив. За съжаление на всички се получи негативен резултат. Не смятам, че резултатът показва случилото се на терена. Двубоят е на голове. Когато правиш елементарни грешки пред собствената си врата, губиш мача“, сподели Вуцов.

„Твърдя, че нашият отбор игра добре с оглед моментното състояние, в което се намира. Гамаков се разболя. Филипов изпитваше сериозни болки. Предстои му операция от херния. Игра на инжекции. Аз не мога да не бъда доволен от характера и хъса на моите футболисти“, добави треньорът на Ботев.

„Напрежението определено оказа влияние. Странични фактори влияят негативно на ситуацията в клуба. В първенството шансовете на отбора за шестицата не са приключили“, продължи наставникът.

„Не искам да се оправдавам. Ботев играе нелошо, но при загуба от вечния съперник всички негативи се стоварват върху мен. Днешният мач не беше добър като резултат. Готов съм да отговарям за грешките, които съм допуснал. Няма да дискутирам какво стана в последните дни. С хора от ръководството не съм говорил. Случиха се неща, които бяха в ущърб на отбора. Напрежението ако можеше да се измери с уред беше на горна степен. Загубихме от един равностоен съперник. Шансовете ни за първата шестица не са приключили. Големите ни слабости са, че редуваме силна със слаба игра, огъваме се при натиск, мек отбор сме. Ако няма търпение към мен и ако аз съм причината за загубите, ще ни понеса последствията. Опитните играчи се представиха на ниво. Въпреки трите ни поредни загуби, твърдя, че играхме на ниво. Днес създадохме още в 10-ата секунда положение за гол. Много сме меки и не можем да устоим под натиск. Оказа се, че голът, който вкарахме не бе за добро. След него сякаш се разконцентрирахме и допуснахме груби грешки в защита. Не искам да коментирам рефера след грешките, които направихме.“

„Дойдох да водя Ботев с желание. Не съм се предал. Напрежението, които е около отбора пречи. Явно има други външни причини, които влияят на отбора. Трябва ни спокойствие. Във футбола съм от доста време. Но натискът, на който бях поставен днес съм го преживявал само един или два пъти в дългата си кариера като футболист и треньор. Няма да коментирам, дали съм предаден. Нашите футболисти играха с желание и се борихме. Допуснахме груби грешки. Не си и помислям, че опитен футболист-чужденец ще направи такава груба грешка при втория гол. Явно напрежението се отрази на всички."

Вуцов поясни, че след края на сезона ще огласи факторите, които пречат на Ботев.

„Ако към мен няма търпение и се смята, че е в мен причината, ще си понеса последствията. На този етап на този млад отбор никой не може да каже какви са му възможностите. Не смятам, че съдията е ощетил някой от двата отбора. В очите на всички играчи видях страх преди началото на мача. Ние сме длъжни в неделя да спечелим срещу Хасково“, каза още Велислав Вуцов.