Старши треньорът на Банско Войн Войнов даде интервю за Гонг преди гостуването на Левски в зимния курорт в двубой от турнира за Купата на България.

Той припомни един от най-големите кошмари за „сините” в надпреварата: „Казах го и на моите футболисти. Преди години аз отпаднах от Чепинец като футболист на Левски в същия турнир. Казах им, че мачът почва от 0:0, а и играем 11 на 11. За Купата на България се получават изненади, а и не само там, знаете за купите в Англия, какви неща се случват. За да се получи такова нещо, трябва да се случат три неща. Ние да играем много силно, Левски да ни подцени и Господ да ни погледне с добро око”, сподели опитният специалист.

„Не знам Левски с какво ще дойде. Няма и голямо значение, защото това са състезатели на Левски, които са длъжни да играят силно срещу всеки противник. За нас всички са на лице с изключение на вратаря Рашинков и един млад талант от града. Днес също обърнах сериозно внимание на Гара Дембеле, който е факторът в първенството на България. Той е много ценен за Левски, иначе малко трудно вкарват голове. Естествено всеки футболист си има силни и слаби страни в играта, но Дембеле е голям плюс за Левски. Не подценяваме и другите футболисти на Левски”, продължи Войнов.

Той отрече в града да се е зародила някаква еуфория преди мача, но интересът е по-голям от друг път. Специалистът припомни, че преди една година в Банско е гостувал и другият български гранд – ЦСКА.