Стражът на Лудогорец Владо Стоянов говори пред Гонг няколко дни преди финала за Купата на България срещу Ботев. Той сподели очакванията си за мача, както и за предстоящото евроучастие на тима.

„Отборът е по-спокоен, след като спечелихме титлата по-рано. При нас главната цел беше спечелването на шампионата и това ни обременяваше психически. Успяхме в по-ранен етап да спечелим шампионската титла и да бъдем максимално концентрирани и спокойни и насочени изцяло към финала. Да се надяваме, че сме починали, но все пак дори да не сме свежи това е финал и всеки ще е пределно мотивиран да покаже най-доброто от себе си, за да спечелим купата“, каза Стоянов.

„Аз смятам, че няма фаворит. Това е финал. Ботев е един от най-добрите в България. Дори да не беше отборът на Ботев, който и да беше на финал, не мисля, че в един такъв мач може да има фаворит. В четири мача направихме четири равенства. Смятам, че силите са изравнени. Дано излезем крайни победители. По статистика се оказва, че са малко неудобни за нас. С Ботев винаги се получават доста добри двубои като качества. Надявам се по същия начин да бъде и на финала“, каза още националът.

„Не смятам, че някой ще се отпусне на база това, че си свършихме голяма част от работата. Знаем, че трябва да вземем този финал и мачът на награждаването в неделя. Да се надявам, че няма да се стигне до дузпи. Не е проблем, че имаме трудности в реализирането. По-скоро фактът, че трябва да играем продължения. Физически ще бъдем затруднени на база дългия сезон, който имахме. Надявам се да победим в редовното време“, заяви още Стоянов.

„Все още не съм гледал нищо за евротурнирите. Изчаквам да минат последните два мача. После идва почивка, която аз, моите съотборници, а и треньорският щаб има нужда от почивка, за да изчистим главите си. След това ще гледаме съперници, коефициенти и т.н“, каза още стражът на „орлите“.

„За оферти ръководството може да каже. Всеки има желание да излезе в по-голямо първенство. Времето ще покаже. Колкото до евентуален пробив в групите на Шампионската лига. Отборът придоби много опит и самочувствие в Европа. Смятам, че ако се направи една добра подготовка, добра селекция, добър жребий и малко късмет, може да успеем за групите на ШЛ. В никакъв случай няма да бъде лесно“, каза още Стоянов.