Отборът на Лудогорец постигна трудна победа над носителя на Купата на България Беров в първи осминафинален сблъсък от същия турнир. В нервен мач на стадион „Лудогорец арена“ в Разград, шампионите се наложиха с 2:1, като се наложи да правят пълен обрат на резултата.

Двубоят ще се запомни и с няколкото спорни и колебливи отсъждания на рефера Александър Костадинов. Гостите от Берое пък приключиха в числено намален състав, след като Пламен Крумов бе отстранен с директен червен картон през втората част. Същата съдба имаше и старши треньорът на беройци Петър Хубчев, който бе пратен на трибуните още на почивката.

Берое откри резултата с точен удар на защитника Иво Иванов, но домакините съумяха да обърнат с попадения на Козмин Моци и Михаил Александров.

Мачът започна равностойно, като постепенно домакините от Лудогорец успяха да упражнят лек териториален натиск. Превъзходството на домакините обаче се изрази едва няколко корнера и два удара към вратата на Иван Караджов, които не затрудниха особено вратаря на гостите.

Възпитаниците на Петър Хубчев успяха да поведат в резултата с първата си по сериозна опасност, създадена в наказателното поле на домакините. След центриране на на Пламен Крумов от корнер, Иво Иванов стреля с глава, Чворович се намеси, но топката видимо премина голлинията на вратата. Въпреки това стражът изби коженото кълбо, което отново попадна при Иванов, а бранителят с мощен щут отново я прати в мрежата.

Първоначално главният рефер на мача Александър Костадинов посочи центъра, но след сигнал на първия си асистент отмени гола. Последваха бурни реакции от страна на гостите, което доведе до консултация между главния съдия и неговия асистент. След кратка суета, все пак Костадинов зачете гола, който телевизионните повторения показаха, че е абсолютно редовен.

ВИДЕО ОТ МАЧА ЛУДОГОРЕЦ - БЕРОЕ ВИЖТЕ ТУК!

Тимът на Стойчо Стоев се опита да отговори веднага. Роман Безяк бе изведен отлично зад гърба на отбраната на гостите, но ударът му с левия крак премина на сантиметри от страничния стълб. Михаил Александров също пита късмета си, но ударът му по диагонала не попадна в целта.

Щастието все пак се усмихна на разградчани четири минути след края на редовните 45 за първото полувреме. Реферът Александър Костадинов назначи две минути добавено време, но позволи играта да продължи още две, като изравнителният гол падна в 49-ата минута. След два поредни корнера, Христо Златински центрира в малкия пеналт, където Козмин Моци с глава прати топката в мрежата за 1:1. Веднага след това Костадинов свири край на първото полувреме.

Веднага след последния съдийски сигнал за първите 45 минути, старши треньорът на гостите Петър Хубчев нахлу на терена, за да търси обяснение от главния рефер за даденото от него продължение. Претенциите на Хубчев му донесоха червен картон и специалистът трябваше да продължи да наблюдава срещата от трибуните.

Втората част започна с натиск на домакините, а първата възможност се откри пред Безяк. Нападателят обаче отново не бе точен и пропусна от изгодна позиция. В 51-ата минута, Козмин Моци игра много грубо срещу капитана на Берое Андонов. Последва сериозно меле в половината на домакините, но в крайна сметка защитникът на домакините се размина само с жълт картон.

Лудогорец все пак успя да стигне до пълен обрат на резултата след час игра. Михаил Александров получи топката отдясно в наказателното поле, обърна се и преодоля с лекота бранител на Берое, последва удар по диагонала с десния крак, а Караджов не успя да реагира и топката влетя в мрежата за 2:1.

Задачата на гостите стана съвсем трудна, след като Пламен Крумов получи директен червен картон в 75-ата минута. Футболистът на Берое извърши груб фаул без топка срещу Христо Златински, а главният арбитър не се поколеба да му вдигне директен червен картон.

В оставащите минути до края на мача двата тима не успяха да създадат нещо интересно и така двубоя приключи с минимален успех за домакините. Берое ще трябва да хвърли всички сили в реванша в Стара Загора, ако тимът на Петър Хубчев желае да продължи защитата на Купата.