Лудогорец направи решаваща крачка към класиране за полуфиналите на Купата на България, след като победи с 2:1 като гост Литекс в първия четвъртфинален мач от турнира. Лудогорец се възползва от няколко груби грешки в защитата на Литекс и успя да вкара два гола още през първото полувреме. И за двата гола на Лудогорец основна вина има вратарят на Литекс Евгени Александров. Разградчани поведоха с 1:0 след гола на Христо Златински в 13-та минута. Вторият гол за Лудогорец реализира Козмин Моци в 25-та минута. Почетното попадение за Литекс отбеляза Мирослав Манолов в 70-та минута.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА ЛУДОГОРЕЦ НАД ЛИТЕКС ВИЖТЕ ТУК!

Литекс започна добре мача, в 9-та минута Петър Златинов стреля, топката рикошира в Шоко, след това Козмин Моци върна рисковано назад с глава към Иван Чворович, но той успя да улови. Три минути по-късно Армандо Ваюши отправи хубав удар от границата на наказателното поле на Лудогорец, но Иван Чворович плонжира и спаси.

Лудогорец излезе напред в резултата в 13-та минута, когато Христо Златински стреля от фаул, Евгени Александров не реагира добре и топката се озова във вратата му.

Гостите удвоиха своята преднина в 25-та минута, когато Христо Златински стреля от фаул, Евгени Александров не се намеси убедително, не успя да улови топката и я подари на Козмин Моци, който отблизо вкара за 0:2.

Лудогорец бе близо до това да вкара трети гол в 27-та минута, когато Кишада подаде към Луму, който излезе сам срещу Евгени Александров, но този път вратарят спаси. В 41-та минута Жуниньо Кишада излезе сам срещу Евгени Александров, но се забави и не стреля. Все пак топката стигна до Абало, който шутира, но Александров спаси.

Даниел Абало стреля от около 20 метра в 60-та минута, но в страни от десния стълб на вратата на Евгени Александров.

Иван Горанов стреля от малък ъгъл в 67-та минута, но право в ръцете на Иван Чворович.

Литекс намали своя пасив в 70-та минута, когато Петър Златинов центрира от фаул в наказателното поле на Лудогорец, Светослав Дяков игра с глава, но вместо да изчисти топката я продължи към Пламен Николов, който се опита да стреля, но не успя да стреля, а удари с коляното си Козмин Моци, кълбото стигна до Мирослав Манолов, който отблизо вкара във вратата на Иван Чворович.

В 76-та минута Петър Златинов центрира от фаул в наказателното поле на Лудогорец, Михаил Александров насочи топката към собствената си врата, но Иван Чворович улови.

Фабио Ешпиньо стреля от фаул в 81-та минута, но Евгени Александров боксира топката.

Една от най-спорните ситуации в срещата бе в 86-та минута, когато Том стъпи с бутоните върху крака на Христо Златински. Никола Попов вдигна само жълт картон на бразилския футболист на Литекс.

Джордан стреля с глава в 89-та минута, но изпрати топката над напречната греда. В допълнителното време на срещата Том можеше да накаже Лудогорец, но не успя да овладее един дълъг пас към него, а това позволи на Иван Чворович да се намеси и да улови топката.

Реваншът в Разград е на 2-и април.