Локомотив Пловдив разгроми Витоша Бистрица с 5:0 в първия осминафинален мач за Купата на България. По този начин „смърфовете“ в голяма степен лишиха от смисъл реванша, който е на 16 ноември от 13.30 часа на стадион „Локомотив“ в столичния квартал „Надежда“. Начало на головото шоу постави Аймен Белаид, а след него точни за пловдивското Локо бяха Станко Йовчев на два пъти, Крис Гади и Георги Стефанов. Гостите от Витоша така и не стигнаха до почетно попадение.

ВИДЕО: Локо Пд разкости бистришките тигри и обезсмисли реванша

източник: Валентин Грънчаров, Gong.bg

Бившият премиер на България Бойко Борисов бе вписан като резерва за Витоша Бистрица в днешната среща, но в последствие се оказа, че не е на скамейката.

ВИДЕО С ПОПАДЕНИЯТА ВИЖТЕ ТУК!

Двубоят започна сравнително равностойно, като логично пловдивското Локо нападаше повече, докато гостите от Витоша разчитаха предимно на контраатаките.

ВИДЕО: Локо Пд разкости бистришките тигри и обезсмисли реванша

източник: Валентин Грънчаров, Gong.bg

В 7-ата минута след хубаво центриране в наказателното поле на Витоша, Александър Якимов игра с топката, а Антон Петров се отчете с решителна намеса, като изчисти в корнер. Само три минути по-късно хубаво извеждащо подаване към Четин Садула принуди стража на „смърфовете“ Кирил Акалски да се намесва. Вратарят прати топката напред силно и постави началото на чудесна контраатака за пловдивчани. Александър Якимов изведе Тижани Белаид сам срещу вратаря Анатоли Господинов, а новото попълнение на пловдивчани не сгреши. Попадението обаче не бе зачетено заради маркирана преди това засада. Натискът, който упражни Локо Пд даде резултат в 24-ата минута. Тимът от града под тепетата поведе с 1:0, а в основата на гола бяха двамата братя – Тижани и Аймен Белаид. Тижани Белаид центрира от фаул от ляво, а брат му Аймен засече и прати топката в мрежата на състава от Бистрица за 1:0.

В 38-ата минута Симеон Иванов изпусна Мартин Камбуров в наказателното поле, Антон Петров също изостана, а нападателят мина още няколко метра, но загуби баланс и падна.

ВИДЕО: Локо Пд разкости бистришките тигри и обезсмисли реванша

източник: Валентин Грънчаров, Gong.bg

В самия край на полувремето домакините окончателно убиха интригата. В 41-ата минута при центриране от корнер за Локо Пд, Асен Георгиев отклони с глава към Станко Йовчев, който покачи на 2:0. Същият играч бе отново в прегръдките на съотборниците си само 2 минути по-късно. Александър Якимов пусна ефектен пас към Йовчев, който засече и направи резултата класически – 3:0, записвайки и втори гол в сметката си.

ВИДЕО: Локо Пд разкости бистришките тигри и обезсмисли реванша

източник: Валентин Грънчаров, Gong.bg

В началото на втората част наставникът на пловдивчани Александър Станков направи 2 промени в състава си. Станко Йовчев и Мартин Камбуров напуснаха, а на тяхно място в игра влязоха Георги Стефанов и Крис Гади. Локо продължи да натиска съперника си и в 51-ата минута „смърфовете“ покачиха на 4:0. Георги Стефанов напредна по чудесен начин от дясно по атаката на Локомотив, центрира, а Крис Гади излезе от дълбочина и засече за 4:0.

Последваха минути, в които „бистришките тигри“ стигнаха до няколко статични положения, но от тях не произлезе нищо. Освен това, в няколко ситуации Четин Садула се отчете с хубави пробиви, които обаче приключиха без успех. В крайна сметка в 71-ата минута Александър Якимов получи топката в наказателното поле на Витоша, успя да се измъкне от двама бранители и пусна пас към Георги Стефанов, който записа името си сред голмайсторите – 5:0.