Лудогорец записа исторически успех, след като спечели първа купа в историята на клуба. Лудогорец триумфира на финала за Купата на България срещу Локомотив Пловдив, след като победи с 2:1 в мач, който се игра пред 12 хиляди зрители на стадион „Лазур“ в Бургас.

Локомотив Пловдив поведе с 1:0 в 18-та минута, когато Сержиньо центрира от фаул в наказателното поле на Лудогорец, след което Бенжалюн стреля с глава, играч на разградчани изби топката, но тя попадна в Даксон, който с хубав удар от около 13-14 метра прати топката във вратата на Голубович.

Локомотив Пловдив можеше да удвои своята преднина в 27-та минута, когато Здравко Лазаров стреля от фаул и насочи топката в горния десен ъгъл на вратата на Лудогорец, но Голубович успя да избие в корнер. Две минути по-късно Карвальо пусна хубав извеждащ пас към Лазаров, но изваден чим му попречи да стреля.

Станислав Генчев стреля в 37-та минута от около границата на наказателното поле на Локомотив, но топката мина в страни от десния стълб на вратата на Караджов.

Три минути по-късно Иван Стоянов получи хубав извеждащ пас в наказателното поле на Локомотив Пловдив, след което стреля от малък ъгъл и Караджов изби топката в корнер.

Във втората минута от добавеното време Мирослав Иванов падна в наказателното поле на Локомотив Пловдив след съприкосновение с Родригес. Съдията Станислав Тодоров прецени, че Мирослав Иванов е симулирал и му показа жълт картон.

В самото начало на второто полувреме публиката на Локомотив Пловдив възпламени димки на терена на стадион "Лазур". Съдията Станислав Тодоров прекрати срещата за пет минути и прибра двата отбора в съблекалните.

Марселиньо центрира в наказателното поле на Локомотив Пловдив в 49-та минута, но Караджов улови топката. Пет минути по-късно Гъргоров подаде към Марселиньо, който стреля, но слабо и право в ръцете на Караджов.

Лудогорец успя да изравни резултата в 71-та минута, когато Гъргоров изведе Марселиньо в наказателното поле на Локомотив. Бразилецът направи движение вдясно и неспасяемо прати топката в горния десен ъгъл на Караджов

Станислав Генчев пусна хубав пас в 75-та минута към Шоко, който стреля, но право в ръцете на Караджов.

Лудогорец поведе с 2:1 в 78-та минута, когато Емил Гъргоров подаде към Марселиньо, който навлезе в наказателното поле на Локомотив Пловдив и стреля покрай Караджов.

В 83-та минута Барт подаде към Генчев, който прати топката към Александров, но той не успя да спре топката и Караджов я улови.

Локомотив Пловдив завърши мача с човек по-малко, след като в 89-та минута Станислав Тодоров изгони с директен червен картон Бенжалюн.

Лудогорец триумфира с Купата на България за първи път в своята история!