Старши треньорът на Левски Илиан Илиев заяви след победата над Литекс за Купата на България с 1:0, че напрежението в клуба е огромно след поражението от Ботев за първенството, което пречи на футболистите му да разгърнат пълния си потенциал.

Илиев коментира и ситуацията в продължението на мача, в която Литекс отбеляза абсолютно редовен гол, но той бе отменен от главния съдия Ахмед Ахмед.

„Не видях ситуацията, но съдията свири преди да бъде вкаран гола. Трябва да видим на повторение какво е свирил. Съдията свири фаул и така“, заяви Илиев.

„Първо поздравявам момчетата за характера. След мача с Ботев, ние имаме две загуби през есента, на четвъртфинал сме за купата, а върху нас се излиза невероятен негативизъм от медиите. Нека не коментираме, но това не е нормално. Да не коментираме, но не е нормално. При Литекс няма напрежение, Поздравявам футболистите за характера, не мога да покажем друго при такова напрежение. Нека ни оставят да свършим сезона и да плюят колкото си искат. Тези футболисти имат качества. Сега се опитват отново да ни вкарат в дупка, както се опитаха и след двете загуби през есента. Мача остава отворен“, каза още Илиан Илиев.

Ето какво заяви Илиев на пресконференцията след двубоя:

„Труден мач. Играхме срещу един отбор, който играе без никакво напрежение. Още по труден се получи заради загубата от Ботев в миналия кръг. Спечелихме повече с характер, отколкото с игра. Поздравявам ги за характера, има и такива мачове. Показвали сме, че можем да играем по-добре в много ситуации. Това, което се изля върху нас след мача с Ботев им повлия на футболистите, въпреки че се опитахме да ги абстрахираме от това. Видях на фланга имаше фаул за нас. Не знам какво е видял съдията. Питайте съдията защо го отмени. Знам само, че имаше сигнал преди да има удар към нашата врата“.

оператор: Божидар Русев