Ботев Пловдив направи важна крачка към класиране за финала за Купата на България, след като победи с 3:1 като домакин Локомотив София в първия полуфинален сблъсък между двата отбора, който се игра на стадиона в Коматево.

ВИДЕО ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Ботев започна по-активно мача и в 11-та минута Иршак подаде към Доре, който се забави с удара и това позволи на Ранджелович да направи решаващ шпагат, за да избие топката в корнер. Шест минути по-късно Куртеан центрира от корнер в наказателното поле на Локомотив, след което Абел Анисе стреля с глава, но Божидар Митрев демонстрира добър рефлекс и изби топката в корнер.

„Канарчетата“ поведоха в 38-та минута, когато Вандер подаде към Юнес Хамза, който с едно докосване продължи към Доре, а той финтира Александър Бранеков и прати топката във вратата на Божидар Митрев.

Домакините успяха да вкарат втори гол в 44-та минута, когато Доре прати топката във вратата на Митрев, но попадението не бе зачетено заради несъществуваща засада.

Ботев продължи да напада и в 45-та минута Вандер направи много добър пробив, след това подаде към Юнес Хамза, който стреля и насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата на Локомотив, но Божидар Митрев спаси и изби в корнер.

Локомотив София започна по-активно в началото на второто полувреме. Първо в 50-та минута Том се опита с далечен удар да изненада Стаховяк, но топката премина над напречната греда в аут. Четири минути по-късно Димитър Илиев подаде към Румен Трифонов, който стреля, но слабо и право в ръцете на Стаховяк.

Ботев организира добра атака в 60-та минута, когато Доре подаде към Хамза, който върна към Огнянов, но той стреля много слабо и Митрев улови без проблеми.

Маркиньос изпробва рефлекса на на Адам Стаховяк от фаул в 65-та минута, но вратарят на Ботев се намеси и боксира топката.

Ботев удвои своята преднина в 72-та минута, когато Юнес Хамза подаде към Луис Педро, който бе оставен непокрит и от воле вкара топката във вратата на Божидар Митрев.

Абел Анисе пусна перфектен извеждащ пас към Юнес Хамза в 78-та минута. Той остана сам срещу Божидар Митрев, но стреля в страни от вратата на Божидар Митрев.

Ботев поведе с 3:0 в 85-та минута, когато Юнес Хамза центрира остро по земя в наказателното поле на Локомотив София, след което Александър Бранеков засече топката в собствената си врата.

Локомотив София отбеляза почетен гол в 89-та минута, когато Лукин загуби топката в половината на Ботев, което позволи на Иво Иванов да направи добър пробив, след което стреля от границата на наказателното поле на Ботев и изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Адам Стаховяк.

Така Ботев Пловдив взе добър аванс от два гола преди реванша в София, който е следващата седмица.