Старши треньорът на Несебър Валери Дамянов коментира за Гонг очакванията си за предстоящия мач срещу Литекс за Купата на България. „Подготвени са момчетата. Ще излезем да изиграем един мач, в който да видят самите те докъде са стигнали, срещу един добър, прекрасен отбор за българските стандарти,” заяви Дамянов. „Литекс е отбор не само с големи амбиции, а и с големи възможности, като клуб, като финанси. Техният обзор на селекцията е много голям, докато ние сме се ограничили в България. Но и в България има много добри футболисти и ще се опитаме да изиграем един добър мач.”

„Тренираме дузпи, да, решения има всякакви, 1 Х 2, винаги са в играта. Видяхте, преди няколко седмици Дарби Каунти успя да победи Манчестър Юнайтед,” отбеляза още специалистът.

Все пак целта на Несебър е не продължаване за Купата:„Най-важен за нас е мачът с Миньор Раднево. Трябва да гледаме първенството, да успеем да победим първите два-три кръга, или поне домакинствата, да се успокои отбора и после да работим, за да изградим боеспособен състав,” завърши Дамянов.

Двама основни футболисти в халфовата линия, както и централен бранител пропускат утрешната среща на Несебър с Литекс от четвъртфиналите в турнира за купата на България. Това са Станимир Митев, Красимир Пчеларов и Павел Колев.

Митев все още е с шина на глезена от контузия, получена по време на зимната контрола с Поморие. Пчеларов има мускулно разтежение и така двамата са аут за мача. Централният бранител Павел Колев също е с травма и може и да играе, но според ръководството е по-добре да не се рискува със здравето му.