Финансовата криза явно се е отразила доста сериозно на аматьорските отбори и през това лято заявките за участие в турнира за Купата на България са минимални като бройка.

Дори в региони като Пловдив и Благоевград, където масовост никога не е липсвала.

Така например в регион Благоевград само два отбора са заявили участие в турнира за Купата, докато в Пловдив са едва четири. В Бургаско също бяха четири, а на финала са два тима от областната група: Бяла река (Зайчар) и обновения Свети Никола (Бургас).

"Поканихме и други отбори от областта да участват в турнира за Купата на България, но потвърждение получихме само от Вихрен и Беласица. При това положение за да се излъчи представителя на област Благоевград трябва да се изиграе мач помежду им. Утре, четвъртък, в административната сграда на ФК Вихрен ще се тегли жребий в присъствието на представители на двата клуба. Тогава ще се изясни на коя дата, къде и от колко часа ще се играе срещата", заяви председателят на ОблС на БФС Благоевград Александър Кабзималски.

На трибуните на градския стадион в Сандански утре от 11 часа ще бъдат дадени указания как да протече новото първенство по футбол в областните групи Струма-1 и Струма-2 пред представители на всички отбори-участници в тях. Ще се наблегне най-вече на дадените последни указания от страна на Министерството на Здравеопазването и Министерството на спорта относно дистанцията, която трябва да спазват феновете по трибуните заради епидемията от Ковид-19.

Жребий за Купа България - Областен етап в Пловдив.
Първи кръг, 19 август, сряда, 18:00 часа
1. ФК Атлетик Куклен - ПФК "Спартак Пловдив 1947" (Пловдив)
2. ФК "Марица-Милево" (Милево) - ПФК"Марица 1921" (Пловдив)

Втори кръг, 26 август, сряда, 18,00 часа
Победител от среща 1. - Победител от среща 2./БТА

Играе се в един мач, при равенство в редовното време се изпълняват направо дузпи.