Трима привърженици на Черноморец са били задържани от полицията преди мача от турнира за купата на България между Черноморец и Левски снощи, съобщиха от ОДП-Бургас.

Пред Вход 1 на стадион Лазур е възникнало сбиване между привържениците на Черноморец и привърженици на Нафтекс. При инцидента са задържани и настанени в Заведението за отрезвяване: С.С. на 21 години, Т. Т. на 19 години и М. Ж. на 36 години, всички от Бургас, привърженици на Черноморец.

Причините за инцидента са в процес на установяване от служител на Пето РПУ Бургас. Агитката на Черноморец пък бойкотира мача с Левски, тъй като полицията не ги е допуснала до мястото им в Сектор В.

Официалната версия е, че мачът е в категорията рисков и агитките на двата клуба трябва да бъдат максимално отдалечени една от друга. Затова на привържениците на Черноморец е било отредено място зад една от вратите, тъй като зад другата е била настанена агитката на гостите.

Все пак най-малките привърженици на акулите, до 18 години, са заели отреденото им място. На влизане в стадиона обаче те са били провокирани и нападнати от почитатели на Нафтекс.

„Поредното безумие е, че нашите привърженици бяха провокирани, а накрая излизат виновни. Това е пълен абсурд”, коментира един от лидерите на фенклуб "Сините акули" Велико Рашков.