Треньорът на единствения клуб от В група в 1/8-финалите в турнира за Купата на България Марица Манол Георгиев заяви за Гонг, че е имал желание да срещне Литекс в този етап на турнира.

„Предпочитах някой от грандовете и най-вече Литекс. Миналата година те ни елиминираха с 1:5 в тази фаза и имах желание да проверя до къде сме стигнали. Дано продължим и в следващия етап да срещнем някой от големите отбори в България. Продължаваме да мечтаем. Играем, за да стигнем възможно най-напред. 7 мача за Купа България тази година никой няма да изиграе. Дано има и осми. Всеки отбор е преодолим. Отстранихме 3 отбора от Б група, като сме вкарали общо 10 гола. Стефан Учиков е с разтежение и тренира на облекчен режим. Мисля, че няма да има проблем да играе”, каза Георгиев.

Треньорът заяви, че пред тима не е поставяна конкретна задача този сезон. „Отборът е много млад. Нямаме задача и не играем под напрежение. Ако продължаваме по същия начин, няма да имаме проблеми. Тези момчета показаха, че имат възможности. Знаете, че в този ритъм на живота ги влекат други неща и е трудно да станеш голям футболист. Ще се борим с Равда за директна промоция в Б група”, каза още Георгиев.