Новакът във Втора лига Струмска слава продължава да пренаписва историята си. След като това е първият сезон за тима в професионалния футбол, той го гарнира и с участие на осминафиналите за Купата на България. 

Тимът от Радомир стигна до тази фаза след успех над друг представител на Втора лига - Созопол. Струмска слава надделя с 2:1 с пълен обрат, като стигна до него, след като остана с човек по-малко на терена. 

Домакините започнаха активно и имаха няколко шанса да открият резултата. Но капитанът Тодор Зюмбюлев и Александър Аспарухов изпуснаха изгодни ситуации. А гостите поведоха при първата си по-сериозна опасност. 

Това се случи в 32-та минута, когато защитата на Струмска слава допусна сериозна грешка при едно центриране и позволи на Кирил Грозданов отблизо да се разпише за 1:0 в полза на Созопол. 

Още преди почивката тимът от Радомир можеше да изравни, но в 45-та минута ударът на Зюмбюлев от малък ъгъл беше избит от вратаря на гостите в гредата и после топката излезе в корнер. След изпълнението на ъгловия удар домакините поискаха дузпа за игра с ръка, но такава не получиха. 

Активната игра на Струмска слава продължи и след почивката, но амбициите на тима бяха попарени в 69-та минута. Тогава Самет Ашимов получи втори жълт за спиране на опасна атака на Созопол и домакините доиграха двубоя с десетима на терена. 

И това, вместо да ги пречупи, ги надъха допълнително. И те успяха да стигнат до пълния обрат в заключителните минути. В 83-та минута резултатът стана 1:1, като Стоян Георгиев се разписа с мощен шут от дъгата пред наказателното поле. 

А нещо подобно се случи и в 89-та минута, когато обратът беше оформен. Кристиян Тасев изстреля мощен шут от около 30 метра и препарира вратаря на съперника, за да направи 2:1. При този резултат приключи и двубоят, за да може Струмска слава да се зарадва и да играе в Топ 16 на Купата на България.