Отборът на Левски излиза в първа официална среща за 2015-а година. „Сините“ ще се изправят срещу Хасково в първи двубой от четвъртфиналите за Купата на България, а срещата ще бъде и официален дебют на Стойчо Стоев начело на тима от Герена.

Мачът е на стадион „Георги Аспарухов“, а началният час е 17.00.

Играчите на Левски вече загряха за емоцията, след като на 15 февруари сърцата им забиха в един ритъм с тези на техните фенове. Тогава в зала Арена Армеец, възпитаниците на Стоев усетиха емоцията по време на благотворителния мач за спасението на БК Левски, а сега остава да се отплатят на онези, които ги аплодираха.

Запалянковците на Левски преглътнаха много негативни моменти през есенния дял, а сега техните любимци ще се постараят да се реваншират.

Играчите на тима от Герена ще гонят задължителен успех, за да си направят реванша по-лесен. „Сините“ вече многократно афишираха, че ще гонят Купата, тъй като това е единствената реална пред тях цел, като трофей.

Но съперникът на момчетата на Стоев е костелив орех. Хасково, предвождан от Емил Велев, не е за подценяване. Опитният специалист ще впрегне целия си наличен ресурс, за да вземе добър турнирен резултат и за да си осигури комфорт преди реванша.

От друга страна, мачът крие своята сантиментална стойност. Велев е последният наставник, който изведе Левски до титла. Това се случи през 2009-а година, а от тогава насетне, най-престижното отличие е мираж. Това ще направи битката между Левски и Хасково още по-интригуваща.

Домакините изразиха надежди за пълен стадион и солидна подкрепа от страна на привържениците. Събитията на „Георги Аспарухов“ в последните дни са особено вълнуващи, особено при все афишираното намерение от страна на собственика на контролния пакет акции Тодор Батков да върне отбора на феновете.

Същевременно, Левски – Хасково далеч, не е единствената битка, която предлага съботната програма. От 13.00 часа Черно море посреща Локомотив Горна Оряховица в мач от същия етап на турнира.

Не забравяйте, че всички срещи ще може да проследите в сайта Gong.bg, в ефира на Диема Спорт, на Gong Play, както и на честотите на Дарик радио.