Старши треньорът на шампионите и носителите на Купата на България Станимир Стоилов не остана очарован от късмета на сините при жребия за четвъртфиналите.

„Ние вече свикнахме с изтеглянето на тежък жребий, заяви за Гонг Стоилов. Обикновено последните години гостуваме, но какво да направим, това е съдбата на жребия и ние трябва да се съобразим.”

За Левски спечелването на Купата винаги е било основна цел и наставникът очаква отборът да се опита да играе по най-добрия начин и да спечели двубоя в Ловеч.

Треньорът на сините е съгласен с Миодраг Йешич, че този мач е финал преди финала. „Може и така да се каже. Все пак има и други отбори в турнира. Можехме да гостуваме и на друг тим”, заключи наставникът.

„Най-важното е, че нямаме късмет на жребия в последно време. В последните години не сме изиграли нито един домакински мач. Ако нашият отбор е максимално концентриран и мотивиран, смятам, че имаме своя шанс.”

От Литекс ще търсят реванш заради загубения финал от Левски в Стара Загора и наставникът на шампионите приема тази възможност: „Нормално е. Нормално е да търсят реванш. За нас е важно ние да играем добре и да побеждаваме, а кой какво ще търси, нас не ни вълнува.”

Според Стоилов един мач за Купата не може да спаси сезона. Той не приема такива определения като „спасяване на сезон”. За него най-важно е как се представя отбора в Европа и как играе.

„По-неприятно е когато градиш нов отбор, но има много време до мача, счита Стоилов. Два месеца са много време за подготовка. Важно е Левски да навлезе в добра спортна форма и след това да мислим за Купата. В Кипър ще търсим възможно най-силните съперници за контролите ни.”